Inceputuri

Primii copii cu care a lucrat Asociatia Speranta au fost orfani infectati cu virusul HIV si abandonati in spitale.

Dezvoltare

Iubirea si grija pe care le-am oferit-o copiilor prin actiunile derulate, i-au ajutat sa creasca, sa mearga la scoala, sa se gandeasca la viitor.

Zbor

Incercam sa cladim premisele unei vieti in care tinerii beneficiari sa devina independenti si capabili sa se intretina singuri.

Asociatia Speranta este o organizatie neguvernamentala, nonprofit, apolitica, umanitara, care sprijina persoanele seropozitive. Infiintata in octombrie 1990 este prima organizatie care a oferit ajutor copiilor infectati cu HIV.

Toate eforturile depuse la inceputul anilor 90 de catre Asociatia Speranta s-au concentrat pentru a ajuta sa supravietuiasca acei copii infectati cu HIV carora societatea nu le dadea nicio sansa de supravietuire. Treptat, scopul actiunilor sale a devenit acela de a le oferi copiilor seropozitivi o viata cat mai aproape de normalitate. Particularitatea problematicii HIV la Constanta a fost aceea a abordarii ei complexe, nu numai din punct de vedere medical, dar si social, psihologic, al informarii si educarii publicului larg.

Anii 2000 au marcat trecerea catre dezvoltarea de servicii complexe, adaptate nevoilor persoanelor infectate HIV/SIDA din Romania. Asociatia Speranta a fost initiatoarea infiintarii Centrului de Copii Romano-American, in parteneriat cu Baylor College of Medicine, Houston, SUA si Spitalul de Boli Infectioase Constanta.

In prezent, actiunile asociatiei se indreapta spre comunitate, familie, supravegherea administrarii terapiei antiretrovirale si a consilierii psiho-sociale. Acum ne gandim la viitorul adolescentilor si tinerilor infectati HIV. Asa cum fiecare din noi isi doreste o familie si un loc de munca si tinerii seropozitivi au aceleasi aspiratii, dovedind inca o data, ca fac parte din realitatea si normalitatea noastra, a tuturor.