Presa despre Noi

In ciuda faptului ca foarte multe persoane seropozitive din Romania isi ascund statutul pentru ca discriminarea exista inca si provoaca neplaceri, tinerii beneficiari ai Ascociatiei Speranta au ales sa apara public si sa isi prezinte povestile de viata pentru a deveni vocea generatiei lor, a copiilor infectati cu virusul HIV in spitalele comuniste si renegati apoi de societate.

4 Martie2014

Medicamente tot mai putine pentru pacientii seropozitivi din Constanta

Bolnavii de HIV-SIDA din judetul Constanța intampina mari dificultati in procurarea medicamentelor. Oamenii obisnuiau sa primeasca tratamentul pentru o perioada de pana la o luna. Acum, acestora li se ofera pastile pentru maxim o saptamana, fapt care se refelecta negativ in viata tinerilor de la Casa Ashitanoie.
Citeste stirea aici

15 August2013

Actiune de ecologizare la malul marii

Zece tineri din Casa Ashitanoie au participat voluntar actiunea de ecologizarea a plajei din Mamaia, in cadrul unei campanii organizate de Radio Constanta si care s-a desfasurat simultan in tarile riverane Marii Mediterane si a Marii Negre. Voluntarii au cules gunoaiele de pe plaja si au promovat in randul turistilor, o intiativa de pastrare curata a plajei pe viitor.
Citeste stirea aici

1 Iunie2013

Voluntari in Campania “Bratara de vacanta 2013”

Sase tineri beneficiari ai Asociatiei Speranta s-a alaturat voluntarilor World Vision pentru a sustine campania estivala “Copiii nu se pierd, ajung la Radio Vacanta”, editia a III-a. Cei sase tineri din M. Kogalniceanu au mers in fiecare weekend pe plaja din Mamaia ca sa le ofere copiilor mai mici de sase ani, bratara de vacanta, produs menit sa ii protejeze pe cei mici sa nu se rataceasca pe plaja.
Citeste stirea aici

20 Octombrie2012

O casa speciala pentru tineri speciali

Pentru a se intretine, tinerii au invatat sa cultive legume, sa ingrijeasca animalele si acum isi lucreaza gradina si isi obtin hrana din gospodaria proprie. Din pacate, incercarile de a se angaja s-au lovit de atitudinea angajatorilor si discriminarea societatii.
Citeste stirea aici

5 Octombrie2012

Sufera de o boala cumplita dar pasesc mereu cu fruntea sus

Pe scurt, povestea casei Ashitanoe/Luxemburg din Mihail Kogalniceanu, in care fiecare tanar face ceva util pentru a-si castiga exsitenta si a-si imbunatati viata.
Citeste stirea aici

1 Decembrie2011

Un cuplu de seropozitivi se lupta cu prejudecatile romanilor

Mioara si Cornel sunt doi tineri seropozitivi care au locuit pana de curand in Casa Ashitanoe si care dupa o frumoasa povste de dragoste, s-au casatorit. Cei doi tineri au decis sa infrunte impreuna discriminarea, viata si problemele ei.
Citeste stirea aici

7 Noiembrie2011

Proiectul “Speranta mea microferma”

Asociaţia Speranţa a inceput desfasurarea proiectului “Speranţa mea - Microferma”, proiect finantat de catre Fundaţia SOROS prin Fondul de Urgenta, ca rezultat al unei competitii de proiecte.
Citeste stirea aici

29 August2011

Targ cu suflet la malul marii

Asociaţia Speranţa a inceput desfasurarea proiectului “Speranţa mea - Microferma”, proiect finantat de catre Fundaţia SOROS prin Fondul de Urgenta, ca rezultat al unei competitii de proiecte. Membrii Asociaitiei Speranta au participat la Targul National al Unitatilor Protejate, care a avut loc pentru prima data in oraa si a doua oara in tara la Pavilionul Expoztional Constanta.
Citeste stirea aici

5 Aprilie2011

Generaţia SIDA – Povestea unui invingator in lupta cu HIV

Saban este unul dintre beneficiarii Asociatiei Speranta, care locuieste in casa de tip familial Ashitanoe din M. Kogalniceanu. Povestea lui de viata nu este una simpla, mai ales ca a fost orfan si seropozitiv. Caracterul puternic si optimismul l-au ajutat nu numai sa supravietuiasca, dar mai ales sa iubeasca, sa aiba planuri de viitor si sa fie fericit.
Citeste stirea aici